Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Észak-Amerika állatai

Az itt élő állatok:A grizzly vagy más néven szürke medve.Tudni valók:A barna medve nagy termetű,észak-amerikai alfaja, -közel 300kg-os óriás.Amikor hátsó lábára emelkedik,magassága a 3m-t is elérheti.A szárazföldi állatok és halak mellett a növényi táplálékot sem veti meg.Naponta akár 12kg ennivalót is bekebelez.Télen 6 hónapon át barlangjában rejtőzik,félálomban van,nem eszik és nem iszik.A nőstény ebben az időszakban hozza világra 2 vagy 3 kicsinyét.A medveboscok négy hónapos korúkban,anyjuk tejétől jól tápláltan bújnak elő a barlangjukból.Ezután már nagyon hamar megtanulják,hogyan kell egy mancsmozdulattal lazacot fogni a folyók sekély vizében.Az elejtett zsákmányt felviszik a folyópartra,s ott jóízűen elfogyasztják-nem hagynak meg belőle mást,mint a fejét, a farkát és a szálkáit.

hftg.jpg